Dykkekostymer: Kjøp Guide og bedre 2023 modeller (2023)

Tenker du på å kjøpe en dykkerdrakt og vil vite hva som er nøklene til å ta det beste valget?

Anbefalte modeller

Shoppingguide

Trajes de Buceo: Guía de Compra y Mejores Modelos de 2023 (1)

Hovedfunksjonen til drakten erUnngå tap av kroppsvarme, noe som skjer mye raskere når vi er inne i vannet.En tilstrekkelig drakt lar deg glede deg over dykking i alle slags dykk, uansett vanntemperatur.

Når du velger en dress, er det viktig å ta hensyn til flere faktorer for å tilpasse seg maksimalt mulig dykking du skal utføre.For eksempel, hvis det ofte vil være i kaldt vann eller du er kald, trenger du en høyere tykk drakt og vil være halvtørk allsidig drakt og la den se som mulig.

Andre aspekter å vurdere er fleksibiliteten i drakten, tilstedeværelsen av forsterkninger, reflekterende elementer, kvaliteten på nedleggelsene osv.

For å hjelpe deg med valget, vil du finne enGuide med nøkkelpunktene for å kjøpe den beste drakten for deg.

Typer dykkedrakt

Wmed våtdrakten

 • Kort (shorty):den brukes iTropiske farvann, siden det etterlater ben og armer utsatt (noen kan være langfarget).Funksjonen er å holde temperaturen i bagasjerommet og unngå å gnage med resten av dykkerutstyret.Han er den mest behagelige og enkle å sette.I tillegg kan det også brukes til andre vannlevende idretter, for eksempel snorkling eller surfing.

Trajes de Buceo: Guía de Compra y Mejores Modelos de 2023 (2)

 • Fullstendig:Det er den mest brukte typen dress.Passer for oppslukker iTempererte farvann(Ca. mellom 18-25 ° C).Den dekker hele kroppen og er noe tykkere (5-7 mm) enn shorties (1-4mm), så den gir mer termisk isolasjon og større beskyttelse mot riper og hakket.Noen er utstyrt med hetter, og hjelper deg med å beskytte deg mot kulde.De kan være:
  • Monopieza:Det enkleste å sette og fjerne, i tillegg til å være mer stillestående for å være et enkelt stykke.

Trajes de Buceo: Guía de Compra y Mejores Modelos de 2023 (3)

 • To deler:De er praktiske og noe mer allsidige, siden de tillater bruk av apen eller smekke om sommeren og tilfører jakken når du dykker i kaldere vann, noe som øker neoprentykkelsen i bagasjerommet og forbedrer dermed termisk beskyttelse.Hvis begge parter har glidelås, må vi sørge for at de ikke stemmer (bedre i ryggen og den andre foran).

Trajes de Buceo: Guía de Compra y Mejores Modelos de 2023 (4)

Valget mellom ett eller et annet alternativ er noe personlig som vil avhenge av dine preferanser.

Semi-sek

Dette er komplette kostymer, ideelle for dykk iTempererte og kalde vann(Ca. 12-23 ° C), spesielt hvis du er kald.

Trajes de Buceo: Guía de Compra y Mejores Modelos de 2023 (5)

Hovedforskjellen med våte kostymer er at de harFlere vanntette stengingerI glidelås, nakke, hender og føtter.Dette minimerer vanninnløp/utgang,Forbedring av termisk isolasjon.Forsikre deg om at den har en hette, siden dette lar deg optimalisere isolasjonen (hodet er et av kroppspunktene der det går tapt mer varme).

Glidelåsen til disse draktene er også annerledes, med forsterket forseglet for å være mer vanntett.

I tillegg plasseres glidelåsen i en tverrgående stilling i stedet for vertikal.Dette vil gjøre at du trenger hjelp hvis du er på ryggen.Av denne grunn er det dykkere som foretrekker kostymer med glidelåsen i brystet, selv om andre hevder at det å bære den bak forhindrer at den blir sammenfiltret med annet tilbehør, i tillegg til å forlenge levetiden, siden drakten vanligvis bøyer seg med ermene fremover, deformerer glidelåsen hvis den er foran.

Råd

Husk at disse draktene koster noe mer å sette, og at du vil bruke mer varme ut av vannet, så du bør verdsette hvis du virkelig trenger en halvt tørr dress for den hyppigste nedsenkningstypen du vil utføre.

Seco

Disse draktene tillater dykking iVeldig kaldt vann(Aprox. 4-15 ° C).SønnHelt stillestående, takket være tilstedeværelsen av luft inni.Bruken anbefales vanligvis når det gjelder erfarne dykkere.Hvis du tenker å kjøpe deg, anbefaler jeg at du leser den spesifikke artikkelen omHvordan velge en tørr dykkedrakt.

Trajes de Buceo: Guía de Compra y Mejores Modelos de 2023 (6)

Neoprendrakttykkelse: Hvor skal du dykke?

Trajes de Buceo: Guía de Compra y Mejores Modelos de 2023 (7)

Avhengig av hvilken type dykk du gjør, må du velge en dress med forskjellig tykkelse:

 • Varmt vann(Fra 24-25 ° C): Hvis de fleste av dykkene dine er i tropiske farvann, anbefaler jeg at du velger enShorty (1-4mm), spesielt hvis du skal reise mye med ham, siden de veier og buller veldig lite.
 • Tempererte farvann(Ca. 16-24 ° C): Hvis du byrer på hav som Middelhavet, bør du kjøpe en5-7mm våt full dress.Hvis du er kald, dykker du vanligvis i mye dybde, eller du vil også dykke om våren/høsten, mitt råd er at du velger ensemi-tørr drakt mellom 5 og 7,5 mm.
 • Kaldt vann(ca. 5-16 ° C): Hvis du skal dykke om vinteren eller i kaldt vann, for eksempel fjellsjøer, vil det mest passende alternativet være enTørrdrakt.Klikk her for å se artikkelen spesielt dedikert til valget av disse kostymer.

Hvis du ser en dress med en tykkelse representert med 2 tall (akse: 3/2mm), tilsvarer den første utgaven av overkroppens tykkelse og den andre til armene og bena.

Råd

Når du kjøper drakten, må du huske at ikke alle har neopren av samme kvalitet, så samme tykkelse ikke nødvendigvis innebærer den samme isolasjonen.Selv om det koster deg litt mer, anbefaler jeg at du velger en dress med gode materialer.Når du er under vann, vil du takke deg veldig, siden det å ta kulde kan ødelegge en nedsenking fullstendig.

Produksjonsmateriell

Hovedmaterialet som brukes i draktene erNeopren.I tillegg kan du ha forskjellige utførelser:

 • Frø:Det er den som best holder seg til huden, så den brukes vanligvis til interiørhylsen av dukker og ankler av halvtørre dresser.Husk at det er skjørt for tåren, så jeg anbefaler at du ikke treffer plutselige trekk og unngå spikring av neglene når du bruker/tar drakten din.
 • Foret:Det letter plassering og gjør den mer rivende motstandsdyktig.Fôret kan være nylon eller håndkle.Sistnevnte er mer behagelig, siden vevskrøllen hjelper til med å gli lettere av huden.
 • Titan:Drakten kan bruke plakk av dette materialet, plassert mellom neopren og slimhinnen.Øker termisk isolasjon.

I tillegg, i henhold til neoprenens egenskaper, kan dette være mer eller mindre fleksibelt.Minråder at du ser etter enDrakt så fleksibel som mulig, spesielt hvis det er semi-seko, siden det vil gjøre deg veldig lettere å ta den på og ta den av.

Det er også nyttig for drakten å haForsterkninger i albuer og knær, som er områdene i drakten som lider mest slitasje, og er de første som går i stykker.

Bygg kostymepris

Som i resten av dykkerutstyret, vil valget av drakten også avhenge av økonomien din og hyppigheten du skal dykke med.Husk imidlertid at det er en av de viktigste delene av utstyret for å sikre god fordypning, så det er ikke verdt å merke seg i pris når du velger.ENgod draktIkke bare vil det tillate degisolere deg fra kuldeog føl merbeleilig, men det kommer tilSist i mange år.

Husk at termisk isolasjon ikke bare er et spørsmål om å unngå kulde på grunn av ubehag.Det kan produsere hypotermi, noe som er farlig.I tillegg øker vasokonstriksjonen forårsaket av kulden muligheten for å lide en dekompresjonsulykke.

Veiledningsprisen for en god dykkedrakt avhenger av typen:

 • Full fuktig:Fra omtrent € 150 kan du finne utmerkede kostymer.
 • Semi-sek:Fra omtrent € 300, siden kvaliteten på materialer og stenginger er mye større for å gjøre det mer tob.

Råd

Etter å ha valgt modellen, anbefaler jeg at du tar en titt på prisene du kan finne på nettet, siden det vanligvis er bedre tilbud.Noe som blir verdsatt når vi snakker om plagg med en betydelig pris.

Velg riktig størrelse på neoprendrakten din

Trajes de Buceo: Guía de Compra y Mejores Modelos de 2023 (8)

En av de viktigste faktorene for å unngå varmetap er at drakten er igjenGodt justertog med minimale mulige luftposer,unngåDermedVannsirkulasjonInne og utenfor drakten.

Selv om en drakt aldri vil være et helt behagelig stykke,Trenger ikke å undertrykkeI overkant, spesielt i brystet (du må kunne puste normalt) og nakken.Hvis du også synes det er ekstremt vanskelig å sette drakten din, er den muligens for liten.

Når det gjelder semi-sekios kostymer, er det spesielt viktigermerav dukker, ankler og nakke gjenstårVeldig godt stramt.

I tillegg har nesten alle dykkedraktmodeller en spesifikk for kvinner og en annen for menn.Jeg anbefaler at du alltid kjøper drakten designet for sex, siden de tar hensyn til de anatomiske forskjellene som eksisterer og vil tilpasse seg bedre.

For å hjelpe deg med å velge, kan du tamålingerav konturen avbryst, midje og bekkenOg se på ekvivalensbordet som hvert kommersielt hus vanligvis letter.

Husk å alltid måle direkte på huden.

For å ta tiltakene, må du sørge for at båndet er godt jevnet gjennom konturen og følg følgende trinn:

 • Bryst:Plasser det målte båndet på den bredeste delen av brystet.Juster båndet slik at det er stramt, men lar deg puste normalt.
 • Midje:Legg båndet på navlen, i den smaleste delen av midjen, og juster den mens du vanligvis puster.
 • Bekken:Plasser båndet i den bredeste delen av rumpa.

Råd

Hvis de tre tiltakene ikke stemmer overens med samme størrelse, basis i brystet som er det viktigste for å sikre luftveiskomfort.

Råd

Hvis jeg etter å ha vurdert poengene som er beskrevet, disse ubestemte mellom to størrelser, vil jeg anbefale at du forblir den minste av de to alternativene, noe som vil sikre mer tetthet.

Dykkedrakttilbehør

Hette:Noen kostymer er innlemmet, noe som forbedrer tettheten i drakten i hodet, selv om det kan være noe ubehagelig hvis du vil dykke uten det.Det er ikke et nødvendig stykke i varmt vann, men hvis du skal dykke i tempererte eller kalde vann, kan det bli et essensielt element, og bidra til å opprettholde kroppsvarmen.Husk at hodet er et av punktene i kroppen som vi mister mest varme gjennom.

Lommer:Det er to typer lommer, selv om ikke alle kostymer har.

 • "Limte" lommer: ikke skiller deg ut, så det indre rommet er minimalt.Fra mitt synspunkt er de ikke for nyttige.
 • "Enestående" lommer: De stenger vanligvis med glidelås og lar deg lagre flere tilbehør inne, for eksempel lommelykten.De har mer plass, og det er lettere å legge og få det du bærer inni, så det er de jeg anbefaler.

De beste neoprendraktene i 2023

Våte kostymer

Cressi Shorty-Med X 2,5mm

Shorty Ideal for Dive in Tropical Waters og med en veldig rimelig pris.

Trajes de Buceo: Guía de Compra y Mejores Modelos de 2023 (9)

Se Amazon Price Se Diveinn Price

Bow Optima Zm

Polivalent Shorty som vil tjene deg både til dykking og utøvelse av annen vannsport.Det har stor fleksibilitet på nivået på skuldrene som vil lette bevegelsene.Det bærer forsterkninger i delene som lider av mer stress for å unngå for tidlig tårer.

Trajes de Buceo: Guía de Compra y Mejores Modelos de 2023 (10)

Se Amazon Price Se Diveinn Price

Cressi 5mm medas

Ideell full dress hvis du begynner i dykking og vil kjøpe en første dress uten å ødelegge deg.Glidelåsen er plassert foran drakten, noe som kan gjøre deg lettere.I tillegg har den en innebygd hette, som bidrar med litt mer termisk isolasjon hvis du byrer på tempererte farvann.

Trajes de Buceo: Guía de Compra y Mejores Modelos de 2023 (11)

Se Amazon Price Se Diveinn Price

Aqualung Dynaflex 7mm

Full ape med en tykkelse som lar deg dykke i tempererte farvann, men med den ekstra komforten med en våtdrakt (større tilrettelegging for å sette den med hensyn til deg et semi-seko).

Trajes de Buceo: Guía de Compra y Mejores Modelos de 2023 (12)

Se Amazon Price Se Diveinn Price

Semi-seko kostymer

Aqualung Island Comfort 7mm

Veldig allsidig dress ideell for dykk i både herdet og til og med litt varmt, kaldt for en veldig rimelig pris i forhold til den gode kvaliteten på materialene og finishene.

Trajes de Buceo: Guía de Compra y Mejores Modelos de 2023 (13)

Se Amazon Price Se Diveinn Price

Scubapro Nova Scotia 7.5mm

En av de beste verdsatte semi-semi-semi-semi-kjoler av amatør og fagpersoner.Den høye kvaliteten på materialene og deres tykkelse vil gi deg en optimal termisk isolasjon selv i relativt kaldt vann.

Trajes de Buceo: Guía de Compra y Mejores Modelos de 2023 (14)

Se Amazon Price

Vedlikehold av drakten din

For å maksimere levetiden til drakten din, avklar den med ferskvann etter hver nedsenking.Ikke legg den i vaskemaskinen eller bruk vaskemidler for å rengjøre den.Hvis du vil, kan du bruke litt nøytral såpe oppløst i vannet, og sørge for å avklare den godt senere.

Når den er ren, la den tørke på et ventilert sted til det er helt tørt.

Jeg la den ikke tørke solen, siden du ville akselerere aldring av neopren.

Med jevne mellomrom bør du dekke stenginger med et lag voks eller silikon som er spesielt designet for dette formålet.Dette er spesielt viktig i semi-tørre dresser, for å sikre glidelåsen.

Andre tips

Hvis du er veldig kald eller du skal dykke ned i noe kaldere vann enn vanlig, kan du kjøpe en termisk skjorte eller andre ekstra stykker å ha på deg under drakten.Dette vil øke tykkelsen og følgelig tillate deg å holde kroppsvarmen i lengre tid.Jeg er veldig fan av Sharkskin -merket.De er ikke billige t -skjorter, men ytelse og holdbarhet er spektakulær.

Hvis du skal endre drakten din, må du huske at du kan endre flottøren, så du bør sørge for at du har riktig veiing.

Hvis du har muligheten, når du er valgt, kan du prøve flere modeller.Hvert kommersielt hus produserer kostymer med litt forskjellige tiltak og former, så det å prøve at det vil hjelpe deg å vite hvilken som er mer behagelig og passer best for kroppen din.

Vil du vite mer?Du kan se på:

Er det nyttig resultat?

(Ønsker:25Gjennomsnitt:4.8)

Trajes de Buceo: Guía de Compra y Mejores Modelos de 2023 (16)

Clara Muñoz

Grad i biologi og lege i biomedisin, jeg har dykket over hele verden i mer enn 10 år og testet utstyr og ubåttilbehør.For noen år siden forlot jeg mitt vitenskapelige yrke for å vie meg på heltid til min lidenskap for dykking og oppdage verden.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Prof. Nancy Dach

Last Updated: 14/09/2023

Views: 5459

Rating: 4.7 / 5 (77 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Prof. Nancy Dach

Birthday: 1993-08-23

Address: 569 Waelchi Ports, South Blainebury, LA 11589

Phone: +9958996486049

Job: Sales Manager

Hobby: Web surfing, Scuba diving, Mountaineering, Writing, Sailing, Dance, Blacksmithing

Introduction: My name is Prof. Nancy Dach, I am a lively, joyous, courageous, lovely, tender, charming, open person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.