Slik feilsøker du et skjermproblem med flere skjermer - Cinch I.T. Tekniske tips (2024)

25okt

Slik feilsøker du et skjermproblem med flere skjermer

avCinch I.T.

iTeknisk blogg

Kommentarer

Har datamaskinen din problemer med et problem med flere skjermer? Les denne artikkelen for noen vanlige, enkle løsninger du kan prøve nå.

Flere skjermer har alle slags fordeler – selv over enkle, enorme ultravidder – fra å forbedre produktiviteten til å gi allsidig plassering på skrivebordet ditt. Men opplevelsen er ikke alltid perfekt. Noen ganger kobler du til en annen skjerm, og den fungerer ikke i det hele tatt, eller den minimerer hele tiden spillet ditt når du kommer inn i den ved et uhell.

Sjekk ut listen nedenfor over de vanligste problemene med flere skjermer for din stasjonære, PC eller bærbare datamaskin og hvordan du fikser dem i Windows 10.

Denne artikkelen vil hjelpe deg med å feilsøke:
 • Ingen signal
 • Feil oppløsning
 • Feil oppdateringsfrekvens
 • Duplikat eller utvidet
 • Den tredje skjermen kan ikke koble til
 • Forvrengning og artefakter
 • Ekstra skjermer slu*tter plutselig å fungere

Problem med flere skjermer:

Ingen signal

How to Troubleshoot a Multiple Monitor Display Issue - Cinch I.T. Tech Tips (1)

Selv om det å ikke få noe "signal" til den nye skjermen kan forårsake bekymring, er det uten tvil det enkleste problemet å fikse. Det betyr ganske enkelt at skjermen har strøm, men den mottar ikke visuelle data. Det er flere grunner til at dette skjer, og mange feilrettinger du kan prøve å ordne opp i.

Tving Windows til å oppdage skjermen din.

Kanskje Windows ikke gjenkjente tilkoblingen til den andre skjermen. For å tvinge den til å sjekke igjen, høyreklikk på skrivebordet og velgSkjerminnstillingerfra den resulterende lokalmenyen. I det følgende vinduet klikker du påOppdagknappen plassert under displaydiagrammet.

Slå skjermen av og på.

Noen tilkoblingstyper liker ikke hot swapping mens en annen skjerm er på. Slå skjermen av og på igjen. Det kan være alt den trenger for å gjenkjenne videofeeden og begynne å vise den riktig.

Bekreft kabeltilkoblinger.

En løs kabel kan forårsake "ingen signal" feil oftere enn noe annet problem. Hvis de virker godt sikret, koble fra og koble dem til igjen for å være sikker.

Bekreft riktig inngang.

Skjermer med flere inngangsalternativer krever at du manuelt velger hvilken kabel eller HDMI-port du bruker, som HDMI 1, HDMI 2, DisplayPort og så videre. Bruk knappene på skjermen for å bla gjennom kanalene og velg riktig inngang. Bruker du en adapter for å bytte fra en type inngang til en annen? I så fall kan denne adapteren forårsake problemer med den andre skjermen. Hvis mulig, prøv å fjerne adapteren eller erstatte den med en annen adapter for å se om dette løser problemet.

Bytt datakabel.

Hvis du bruker en eldre kabelstandard som VGA eller DVI-D, kan det være lurt å prøve et nyere alternativ som HDMI eller DisplayPort. Du kan også prøve å bruke en ny kabel hvis den gamle har problemer (bøyde pinner, en kort, synlig ledning, etc.).

Endre grafikkporten.

Bruker du et dedikert grafikkort med flere utganger? Prøv å bytte til en annen port. Noen ganger kan porter i seg selv gå dårlige eller på en eller annen måte bli skadet. Å bytte til en annen er alt du trenger å gjøre for å løse problemet.

Oppdater driverne dine.

Windows 10 støtter flere skjermer som standard, men det nåværende oppsettet ditt har kanskje ikke riktig konfigurasjon. Sjekk at du kjører de nyeste grafikkdriverne for systemet ditt kan noen ganger fikse problemer uten signalfeil.

Hvis du fortsatt har problemer med den utvidede skrivebordsskjermen, kontroller at den fungerer ved å koble fra hovedskjermen og dobbeltsjekke trinnene ovenfor på nytt. Vurder å kjøre den som den primære skjermen til du finner rotproblemet. Hvis den ikke gjør det, kontakt forhandleren eller produsenten for å diskutere en retur eller erstatning.

Problem med flere skjermer:

Feil oppløsning

How to Troubleshoot a Multiple Monitor Display Issue - Cinch I.T. Tech Tips (2)

Anta at du legger til en ny skjerm med høyere oppløsning til systemet ditt og finner ut at den ikke vises riktig. I så fall kan det være å låne innstillinger fra en eldre skjerm eller bare prøve å matche primærskjermen din.

Trinn 1:

Høyreklikk på skrivebordet og velgSkjerminnstillingeralternativet på den resulterende lokalmenyen.

Steg 2:

DeInnstillingerappen åpnes medVisepanel lastet som standard. Klikk på den sekundære skjermen vist i diagrammet.

Trinn 3:

Med sekundærskjermen uthevet, rull ned tilSkala og layoutog klikk på rullegardinmenyen underSkjermoppløsning.

Trinn 4:

Velg en skjermoppløsning som fungerer best for deg. Windows 10 angir en av disse oppløsningene som "anbefalt" basert på skjermens maskinvare.

Hvis dette ikke fungerer, sørg for at skjermen og grafikkortet fungerer med den valgte oppløsningen. Hvis du fortsatt har problemer, prøv å oppdatere grafikkdriverne.

Merk:Du kan bruke to skjermer med forskjellige størrelser, oppdateringsfrekvenser og oppløsninger så lenge de har de nødvendige tilkoblingene. Skjermspesifikasjoner vil imidlertid fortsatt ha begrensninger. Hvis den ene skjermen har en betydelig lavere oppløsning enn den andre, vil det ikke endre seg, og enkelte ting kan naturligvis se annerledes ut. Vi foreslår at du ikke overklokker spesifikasjoner som oppdateringsfrekvens når du er i et oppsett med to skjermer. GPUer kan allerede slite med å sjonglere to skjermer. Du vil ikke gjøre ting vanskeligere.

Problem med flere skjermer:

Feil oppdateringsfrekvens

How to Troubleshoot a Multiple Monitor Display Issue - Cinch I.T. Tech Tips (3)

Hvis skjermen din har en feil oppdateringsfrekvens, vil den vise en "ingen signal"-feil. Det betyr at P.C. sender ut et signal som skjermen ikke kan håndtere, noe som krever at du justerer utgangen i Windows 10 manuelt.

Trinn 1:

Høyreklikk på skrivebordet og velgSkjerminnstillingeralternativet på den resulterende lokalmenyen.

Steg 2:

DeInnstillingerappen åpnes medVisepanel lastet som standard. Rull ned og klikk påAvanserte skjerminnstillingerlenken som ligger underFlere skjermer.

Trinn 3:

På følgende skjerm klikker du på rullegardinmenyen underVelg Skjermog velg den problematiske skjermen.

Trinn 4:

UnderVis informasjon, Klikk påSkjermadapteregenskaper for skjerm #link.

Trinn 5:

I det følgende popup-vinduet klikker du påObserverefanen.

Trinn 6:

UnderSkjerminnstillinger, bruk rullegardinmenyen for å velge en annen oppdateringsfrekvens.

Du kan dobbeltsjekke hvilken oppdateringsfrekvens skjermen kjører medTestufo-verktøyet.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Jobber hjemmefra? Sjekk ut vår omfattende guide til mikrofoner!

Virker ikke mikrofonen?

Problem med flere skjermer:

Dupliserte eller utvidede skjermer

How to Troubleshoot a Multiple Monitor Display Issue - Cinch I.T. Tech Tips (4)

Det er noen forskjellige måter å vise innhold på to skjermer, menDuplisereer ofte standard. Hvis den andre skjermen bare kopierer skrivebordet i stedet for å utvide det, kan du endre den visningen her.

Trinn 1:

trykkWindows + Ptastene for å laste innProsjektMeny.

Steg 2:

VelgForlengealternativ. Du kan gjøre dette ved å bruke musen, gå opp eller ned med piltastene og trykkeTast inneller ved å trykke påWindows + Ptastene for å bla gjennom alternativene.

Alternativt kan du ta den lange ruten:

Trinn 1:

Høyreklikk på skrivebordet og velgSkjerminnstillingeralternativet på den resulterende lokalmenyen.

Steg 2:

DeInnstillingerappen åpnes medVisepanel lastet som standard. Velg din sekundære monitor vist i diagrammet.

Trinn 3:

Med den andre skjermen uthevet, rull ned tilFlere skjermerog velgUtvid skrivebordet til denne skjermenpå rullegardinmenyen.

Trinn 4:

Gå tilbake til diagrammet og bruk musen til å dra den andre skjermen til venstre eller høyre for hovedskjermen.

Du kan bruke de samme prosessene til å duplisere hvis du foretrekker det på den måten.

Problem med flere skjermer:

Tredje skjerm kan ikke koble til

How to Troubleshoot a Multiple Monitor Display Issue - Cinch I.T. Tech Tips (5)

Hvis du jobber med et oppsett med tre skjermer, kan det hende du finner ut at de to første skjermene er enkle å koble til, mentredje skjermer ikke lydhør eller oppfører seg ikke som de andre.

Koble fra skjermer og koble hver skjerm til én om gangen.

Noen ganger hjelper dette datamaskinen din med å gjenkjenne alle tre skjermene og bruke dem riktig. Ingen andre trinn er nødvendig.

Sørg for at innstillingene er påUtvid disse skjermene.

IFlere skjermerdeler avViserpå Windows 10, sørg for at du velgerUtvid disse skjermenealternativ. Det er en god idé å sjekke alle skjerminnstillingene dine for å sikre at de fungerer på flere skjermer: Noen ganger kan en Windows-oppdatering tilbakestille dem.

Kontroller at alle grafikkdrivere er oppdatert.

Bruk oppdateringer og start på nytt om nødvendig.

Problem med flere skjermer:

Forvrengning og artefakter

How to Troubleshoot a Multiple Monitor Display Issue - Cinch I.T. Tech Tips (6)

Noen ganger vil den sekundære dataskjermen fungere, men den vil møte forvrengninger og artefakter som gjør den vanskelig å bruke eller umulig å bruke. Hvis din første skjerm ikke har disse skjermproblemene, er problemet sannsynligvis relatert til maskinvaren din. Du kan vanligvis fikse det ved å prøve disse trinnene:

Sjekk skjermportene.

Sørg for at alle porter på datamaskinen er rene og støvfrie. Hvis det har gått en stund, rengjør dem veldig nøye med noen trykkluftstråler og sørg for at det ikke er skader eller rusk på porten eller kabelen.

Kjøp en ny skjermkabel til den sekundære skjermen.

Det kan være at kabelen din er gammel og svikter. Dette problemet er spesielt vanlig hvis kabelen din ikke er skjermet og opplever forstyrrelser fra Wi-Fi, Bluetooth og elektrisk støy i nærheten. Finn en ny kabel som har god skjerming.

Forkort kabellengden.

Hvis mulig, velg en ny kabel som er kortere enn den eldre. Jo lenger data må reise gjennom kabelen, jo større er sjansen for interferens slik at en kortere kabel kan redusere artefakter og lignende problemer.

Hvis du bruker bryterkonvertere eller adaptere, prøv å koble til uten dem.

Se etter kabler som ikke trenger separate adaptere eller brytere for å kontrollere.

Problem med flere skjermer:

Ekstra skjermer slu*tter plutselig å fungere

I dette tilfellet har du brukt et multi-monitor-oppsett en stund nå, og alt har fungert bra - men plutselig slu*tter de andre skjermene å fungere helt. Heldigvis kan du som regel fikse dette.

How to Troubleshoot a Multiple Monitor Display Issue - Cinch I.T. Tech Tips (7)Sjekk tilkoblingene dine.

Dekk det grunnleggende, og sørg for at den andre skjermen fortsatt er riktig tilkoblet og at kablene ikke har løsnet siden sist du startet opp.

Minn Windows.

Noen ganger snubler Windows litt og mister liksom oversikten over de ekstra skjermene dine. Prøv en oppdatering ved å trykke påWindows-logo + Ctrl + Shift + Bnøkler. Hold dem alle nede et sekund og slipp. Se om dette bidrar til å bringe den andre skjermen til live igjen.

Start alt på nytt.

Slå av Windows og alle skjermene dine. Slå deretter på alt og start opp igjen. Dette trinnet kan ofte løse problemet ditt.

Om nødvendig, rulle tilbake driveroppdateringer.

Hvis skjermdriveren nylig er oppdatert, kan det være årsaken til problemet. Gå tilEnhetsbehandling, plukke utViseAdaptere, og velg skjermadapteren for å se mer. Gå tilEgenskaper, se påSjåførfanen, og velg åRull tilbake driver.

Trenger din bedrift ekspert I.T. Brukerstøtte?

KONTAKT OSS

Om Cinch I.T.

Siden 2004 har Cinch I.T. har levertkundefokusert I.T. tjenester for bedrifterav alle størrelser. Enten du trenger støtte på stedet eller et pålitelig cloud computing-kontor, vårdatamaskinstøttetilbyr den raskeste og vennligste servicen i bransjen. Cinch er en av delandets raskest voksende I.T. støtte franchisingmed 10 lokasjoner og tellende. For å lære mer om vår historie som I.T. tjenesteselskap, besøkcinchit.com. For mer informasjon om I.T. franchisemuligheter, besøkcinchfranchise.com.

Klikk herfor å finne din nærmeste lokale Cinch I.T. selskap:

 • Atlanta, GA, For det første;
 • Vinings, GA, For det andre;
 • Framingham, MA, For det tredje;
 • Marlborough, MA, For det fjerde;
 • Newton, MA, For det femte;
 • Taunton, MA, For det sjette;
 • Woburn, MA, Syvende;
 • Worcester, MA, åttende;
 • Troy, MI, niende;
 • Moab og St. George, UT, For det tiende
Slik feilsøker du et skjermproblem med flere skjermer - Cinch I.T. Tekniske tips (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Pres. Lawanda Wiegand

Last Updated:

Views: 6404

Rating: 4 / 5 (51 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Pres. Lawanda Wiegand

Birthday: 1993-01-10

Address: Suite 391 6963 Ullrich Shore, Bellefort, WI 01350-7893

Phone: +6806610432415

Job: Dynamic Manufacturing Assistant

Hobby: amateur radio, Taekwondo, Wood carving, Parkour, Skateboarding, Running, Rafting

Introduction: My name is Pres. Lawanda Wiegand, I am a inquisitive, helpful, glamorous, cheerful, open, clever, innocent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.