Hoe Samsung Galaxy S9 SSL-certificaatfout na software-update te repareren (2024)

De #Samsung #Galaxy # S9 is een vlaggenschiptelefoon die vorig jaar werd uitgebracht en die verschillende opwindende en uitstekende functies heeft. Hoewel het een vergelijkbare ontwerpstructuur heeft als zijn voorganger, wordt dit model geleverd met verbeterde componenten. Deze telefoon maakt gebruik van een 5,8 inch Super AMOLED-display, heeft een enkele 12 MP camera aan de achterzijde die foto's van hoge kwaliteit maakt en gebruikt een Snapdragon 845-processor gecombineerd met 4 GB RAM. Hoewel dit een goed presterend apparaat is, zijn er gevallen waarin bepaalde problemen kunnen optreden die we vandaag zullen behandelen. In deze nieuwste aflevering van onze serie over het oplossen van problemen zullen we de Galaxy S9 SSL-certificaatfout aanpakken na een probleem met de software-update.

Als u een Samsung Galaxy S9 of een ander Android-apparaat bezit, neem dan gerust contact met ons opformulier. Wij helpen u graag verder als u zich zorgen maakt over uw apparaat. Dit is een gratis service die wij geheel vrijblijvend aanbieden. Wij vragen u echter om, wanneer u contact met ons opneemt, zo gedetailleerd mogelijk te zijn, zodat een nauwkeurige beoordeling kan worden gemaakt en de juiste oplossing kan worden geboden.

Hoe Samsung Galaxy S9 SSL-certificaatfout na software-update te repareren

Probleem: Hallo, de afgelopen weken heb ik 3 verschillende updates naar mijn Galaxy S9 gestuurd. Na de laatste ben ik bij Android 9 Pie. Hier is een lijst met problemen:

1) Na de eerste verscheen mijn toetsenbord niet in sms-berichten. Dat is inmiddels opgelost na de 2e update.

2) Na de derde update:

  1. Ik krijg certificaatfouten van zowel Chrome als Samsung Internet voor alle websites (inclusief google.com). Ik kan naar de website gaan nadat ik op 'Doorgaan naar website' heb gedrukt.
  2. Verschillende apps werken niet, voorbeelden:

-Nest-app – laat me niet inloggen, maar ik ontvang meldingen van de camera's

-Amazon Shopping – laadt, het lijkt erop dat ik nog steeds ingelogd ben, maar ik krijg een foutmelding, ongeacht wat ik probeer te doen

-banking-app – laadt niet

  1. Apps die werken zijn onder meer Facebook, Instagram,Bel aanapp, Gmail

Ik heb geprobeerd uit en weer in te loggen voor de apps die niet werken en ik heb geprobeerd de apps te verwijderen/opnieuw te installeren. Ook geprobeerd om in de veilige modus te starten, de cache van de apps te wissen, de cachepartitie te wissen en verschillende keren opnieuw op te starten. Niets werkt. Elk advies zou zeer op prijs worden gesteld! Bedankt

Oplossing:Voordat u stappen voor probleemoplossing op deze telefoon uitvoert, kunt u er het beste voor zorgen dat deze op de nieuwste softwareversie draait. Als er een update beschikbaar is, raad ik u aan deze eerst te downloaden en te installeren.

Wanneer u een website bezoekt via een browser, wordt de website eerst geverifieerd of het inderdaad de juiste site is. De communicatie tussen uw browser en de website wordt gecodeerd, zodat de gegevens door niemand kunnen worden gestolen. De taak van authenticatie en codering wordt gedaan door het SSL-certificaat.

Wanneer u na een software-update een SSL-certificaatfout op uw telefoon krijgt, wordt dit hoogstwaarschijnlijk veroorzaakt door een softwareprobleem dat kan worden verholpen door de onderstaande stappen voor probleemoplossing te volgen.

  • Zorg ervoor dat de tijd en datum van uw telefoon correct zijn. Je kunt dit het beste automatisch instellen. Veeg vanaf het startscherm omhoog op een lege plek om de Apps-lade te openen. Tik op Instellingen > Algemeen beheer > Datum en tijd. Tik op de schuifregelaar Automatische datum en tijd om deze in te schakelen.
  • Wis de browsegegevens in uw telefoonbrowser.
  • Probeer over te schakelen naar een andere Wi-Fi-verbinding.
  • Schakel de app voor telefoonbeveiligingssoftware tijdelijk uit, omdat dit het probleem mogelijk veroorzaakt.

Als het probleem zich blijft voordoen, gaat u verder met de onderstaande aanvullende stappen voor probleemoplossing.

Controleer of het probleem zich voordoet in de veilige modus

Een app die u op uw telefoon heeft gedownload, kan dit probleem veroorzaken. Om te controleren of dit het geval is, moet u de telefoon in de veilige modus starten, aangezien alleen de vooraf geïnstalleerde apps in deze modus mogen worden uitgevoerd.

  • Zet de telefoon uit.
  • Houd de aan/uit-toets ingedrukt totdat het modelnaamscherm op het scherm verschijnt.
  • Wanneer SAMSUNG op het scherm verschijnt, laat u de aan/uit-toets los.
  • Onmiddellijk nadat u de aan/uit-toets hebt losgelaten, houdt u de toets Volume omlaag ingedrukt.
  • Blijf de toets Volume omlaag ingedrukt houden totdat het apparaat opnieuw is opgestart.
  • Wanneer de Veilige modus linksonder in het scherm verschijnt, laat u de toets Volume omlaag los.

Als het probleem zich niet in deze modus voordoet, wordt het probleem waarschijnlijk veroorzaakt door een app die u hebt gedownload. Ontdek welke app dit is en verwijder deze.

Wis de cachepartitie van de telefoon

De gegevens in de cache van het telefoonsysteem worden gebruikt om de toegang tot uw telefoonapps te versnellen. Soms kunnen deze gegevens beschadigd raken, wat resulteert in problemen op het apparaat. Om te controleren of beschadigde gegevens in de cache het probleem veroorzaken, moet u de cachepartitie van de telefoon uit de herstelmodus wissen.

  • Zet de telefoon uit.
  • Houd de toets Volume omhoog en de Bixby-toets ingedrukt en houd vervolgens de aan/uit-toets ingedrukt.
  • Wanneer het Android-logo wordt weergegeven, laat u alle toetsen los ('Systeemupdate installeren' wordt ongeveer 30 – 60 seconden weergegeven voordat de menuopties voor het Android-systeemherstel worden weergegeven).
  • Druk op de toets Volume omlaag om 'cachepartitie wissen' te markeren.
  • Druk op de aan/uit-toets om te selecteren.
  • Druk op de toets Volume omlaag om “Ja” te markeren en druk op de aan/uit-toets om te selecteren.
  • Wanneer het wissen van de cachepartitie is voltooid, wordt "Systeem nu opnieuw opstarten" gemarkeerd.
  • Druk op de aan/uit-toets om het apparaat opnieuw op te starten.

Controleer of het probleem zich nog steeds voordoet.

Voer een fabrieksreset uit

Een laatste stap voor het oplossen van problemen die u moet overwegen, is een fabrieksreset. Hierdoor wordt uw telefoon teruggezet naar de oorspronkelijke fabrieksinstellingen. Zorg ervoor dat u een back-up van uw telefoongegevens maakt voordat u de reset uitvoert, omdat deze tijdens het proces worden verwijderd.

  • Zet de telefoon uit.
  • Houd de toets Volume omhoog en de Bixby-toets ingedrukt en houd vervolgens de aan/uit-toets ingedrukt.
  • Wanneer het groene Android-logo wordt weergegeven, laat u alle toetsen los ('Systeemupdate installeren' wordt ongeveer 30 – 60 seconden weergegeven voordat de menuopties voor het Android-systeemherstel worden weergegeven).
  • Druk meerdere keren op de toets Volume omlaag om 'gegevens wissen / fabrieksinstellingen herstellen' te markeren.
  • Druk op de aan/uit-knop om te selecteren.
  • Druk op de toets Volume omlaag totdat 'Ja - verwijder alle gebruikersgegevens' is gemarkeerd.
  • Druk op de aan/uit-knop om de masterreset te selecteren en te starten.
  • Wanneer de masterreset is voltooid, wordt 'Systeem nu opnieuw opstarten' gemarkeerd.
  • Druk op de aan/uit-toets om het apparaat opnieuw op te starten.

Installeer na de reset geen apps op uw telefoon. Probeer eerst te controleren of het probleem zich nog steeds voordoet.

De kans is groot dat het probleem nu opgelost zal zijn.

Stuur ons gerust uw vragen, suggesties en problemen die u bent tegengekomen tijdens het gebruik van uw Android-telefoon. We ondersteunen elk Android-apparaat dat momenteel op de markt verkrijgbaar is. En maak je geen zorgen, we brengen je geen cent in rekening voor je vragen. Neem hiervoor contact met ons opformulier. We lezen elk bericht dat we ontvangen, maar kunnen geen snelle reactie garanderen. Als we u hebben kunnen helpen, help ons dan de boodschap te verspreiden door onze berichten met uw vrienden te delen.

🛠️Als je vragen hebt, kijk dan op onzeHelp-sectievoor meer informatie over hoe u uw vragen kunt indienen.💡

Hoe Samsung Galaxy S9 SSL-certificaatfout na software-update te repareren (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Sen. Ignacio Ratke

Last Updated:

Views: 6392

Rating: 4.6 / 5 (76 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Sen. Ignacio Ratke

Birthday: 1999-05-27

Address: Apt. 171 8116 Bailey Via, Roberthaven, GA 58289

Phone: +2585395768220

Job: Lead Liaison

Hobby: Lockpicking, LARPing, Lego building, Lapidary, Macrame, Book restoration, Bodybuilding

Introduction: My name is Sen. Ignacio Ratke, I am a adventurous, zealous, outstanding, agreeable, precious, excited, gifted person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.